Rokok Elektronik : Perisa Rokok Elektronik Sedap

Perisa Apa Yang Best?

Kalau di suruh kaki hisap rokok elektronik aka vapor hisap balik rokok biasa mesti mereka tak nak. Sebab apa? Pertama mungkin sebab faktor kos. Rokok elektronik lebih murah jika di bandingkan dengan rokok biasa. Kedua sudah pasti di sebabkan pelbagai perisa rokok elektronik yang boleh di pilih.

Nak yang rasa manis-manis sikit, yang rasa biasa-biasa buat layan tekak takpun yang rasa ‘keras’ seperti rokok biasa.

Tapi tak di nafikan bagi perokok yang betul-betul tegar, rokok elektronik tak sesuai di jadikan alternatif untuk merokok. Apapun semua terpulang kepada citarasa masing-masing.

Dari pengalaman aku yang masih baru dalam dunia vapor (setelah berhenti merokok), ini antara perisa rokok elektronik dan jenama yang aku rasa terbaik.

 

# 4. E-LIQUID

tastemore e-liquid perisa rokok elektronikGambar: Pentaste.com

Tastemore e-Liquid merupakan produk dari USA. Yang paling aku suka ialah perisa Litchi. Bila vaping rasa macam korang tengah minum air laici. Serius rasa macam tak nak berhenti. Sampai ke anak tekak rasa laici dia.

 

# 3. LIQUA

rokok elektronik rokok bateri rokok elektrik

Kalau korang nak rasa Italian punya style boleh cuba flavor jenama Liqua. Perisa yang pernah aku cuba dan rasa best ialah Grape dan Blueberry. Setakat ini memang boleh layan. Tak berapa keras dan sakit tekak sangat.

 

# 2. HANG SEN

perisa rokok elekronik hangsen

Kalau nak rasa macam hisap rokok biasa, perisa Hang Sen boleh di jadikan pilihan. Bagi yang baru berjinak vaping aku tak syorkan sangat flavor dari Hong Kong ini. Sebab rasanya agak keras sikit. Tapi kalau dah lama hisap, ini antara perisa yang best untuk di layan. Selalu aku layan perisa Vanilla dengan Apple.

 

# 1. O-RAMA

flavor steam o rama perisa rokok elektronik

Steam-O-Rama yang kilangnya berpusat di China antara salah satu jenama perisa rokok elektronik yang aku paling suka. Sebabnya, bau yang kuat dan rasanya yang manis bila vaping. Bagi yang belum pernah rasa, aku cadangkan cuba perisa jenama ini tengok. Rasai sendiri. Paling aku suka Honeydew.

Sebenarnya kalau nak di ikutkan banyak lagi perisa yang best. Tapi kebanyakkan aku tak sempat nak fully vaping. Kebanyakkan aku pau member-member punya. Antaranya, e-Juice, Cikang, Dekang, US Flavor dan yang tak berjenama yang boleh dapat dengan mudah dekat downtown dan uptown.

Semua terpulang kepada citarasa masing-masing. Ada orang kata perisa ini ok, tapi bagi aku tak ngam sangat dan sebaliknya orang ini suka, orang lain pula tak suka. Jadi yang kaki vaping apa perisa yang korang suka layan? Jom share dengan aku.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

, , , , , , , , , , , , ,

6 Responses to Rokok Elektronik : Perisa Rokok Elektronik Sedap

  1. Lavatube A606 May 12, 2013 at 12:41 pm #

    Liqua & Hang Sen memang terkenal sebab senang didapati..sekadar pendapat, bagi yang nak berjinak2 dengan e-cig ni boleh try liquid yang nisbah kandungan PG/VG 60/40 untuk mengelakkan sakit tekak/ tekak kering..kalau terlampau kuat ‘throat hit’ boleh rendahkan kandungan nikotin (6-9mg)..jenama yang saya syorkan Royale Brew & TopQ..flavor ribena, grape, strawberry, peach & redbull paling sedap untuk tekak saya.

  2. lalala June 9, 2013 at 6:16 pm #

    kat KL kat mana kedai2 ada jual e-liquid? kat kawasan ampang ada tak?

    • booBlogs June 12, 2013 at 9:52 am #

      kalau area ampang better pergi downtown pun rasanya banyak jual

    • azizi June 15, 2013 at 3:41 pm #

      saya ada supply liquie brand e -liquid…0179995400

  3. Hafizul July 3, 2013 at 4:24 pm #

    Emm kawan ada jugak hisap rokok ni.hehe

  4. syazbiz September 2, 2013 at 11:12 pm #

    Assalam.

    Kalau nak cuba buat e liquid sendiri boleh sms / wassap sy. 0174076592.

    Flavor yg popular: blackcurrant, watermelon, sweet mango, honeydew, passion fruit,
    tutti fruiti, raspberry, strawberry

Leave a Reply